header
 
clima2
vista
 
 

 

Om Fortaleza og Ceara

CEARA er navnet på området som befinner seg på Brasils nordøst kyst. Det ligger litt lenger nord enn Natal, som er mest kjent for nordmenn. Ceara er kjent for sine to fantastiske kystlinjer; Costa Sol Poniente ( vestkyst) og Costa Sol Nascente(østkyst) Midt mellom disse ligger Fortaleza, som er hovedstaden i Ceara området. Fortaleza ble grunnlagt i 1603, og er nå en storby med 2.300 000 innbyggere.

COSTA DO SOL NASCENTE (dvs. østkysten) går fra Fortaleza i nord til Rio Grande do Norte i sør. I Aquiraz kommunen finner man Beach Park – den største aquaparken i hele Sør- Amerika, en enorm turist attraksjon. I Prainha finner man kunsthåndverk av forskjellige slag; makrame og broderier, keramikk, treskjæring etc. I Cascavel på Capanga –stranden finnes en rekke hoteller og restauranter med internasjonalt kjøkken, perfekt for turister. Moro Branco er kjent for sine rødfargede sandformasjoner, Arati for sitt karneval, og den eksotiske stranden i Ceara: Canoa Quebrada. I Icapui er det en liten skog av palmetrær som går helt ned til strandkanten, restaurantene er rustikke men det oppveies av det vakre landskapet.

COSTA DO SOL POENTE (dvs.vestkysten)går fra Fortaleza og nordover til Estado do Piaui. Den kan også beskrives som et hav av sanddyner, opp til 30 meter høye, med små laguner innimellom. Vestkysten er ideell for bading, dykking, vannsport og fisking. Bare 37 km fra hovedstaden ligger Caucaia med Cumbuco –stranden hvor palmene vokser nesten ned til strandkanten og små laguner ligger i inni sanddynene. Her kan du leie utstyr til enhver form for strand og vannsport. Paracuru er kjent for vannsport og sitt intense natteliv i karnevals tiden. Den som søker fred og ro bør heller reise til fiskerlandsbyene Baleia og Flexeiras , den siste har også et utmerket hotell; Hotel Solar das Flexeiras. Jericoacoara er en av de vakreste strendene i verden, og den brasilianske stat har siden 1984 erklært Jericoacoara som beskyttet naturområde. Det er allikevel lov med turisme og det finnes både hotell, restauranter og utleie av båter og dykkerutstyr. Turister fra hele verden kommer for å finne fred og ro på dette unike stedet langt fra stress og mas.


bild3
bild5
bild2
 
bild1
Telf 47374785
InvestBrasil AS

Postboks 186 Økern - 0510 Oslo

Telf 47374784